Welkom op de webshop van Certifiedmask.eu, officieel CE erkende medische en niet-medische mondmaskers.

CE normering 14683 testrapport Aitex

Certifiedmask.eu maskers zijn getest en goed bevonden door Aitex test lab:  CE Certified onder norm EN 14683

De mondmaskers dat certifiedmask.eu aanbiedt zijn getest door een Europees geaccrediteerd labo, het bekende Aitex – textile research institute (Alicante). Klik hier voor meer info over erkende Europese test centra.

Door de grote vraag naar mondmaskers zijn vele aangeboden beschermende mondmaskers niet voorzien zijn van de nodige verklaringen, certificaten en testrapporten waarmee eenduidig kan worden aangetoond dat ze voldoen aan de strenge vereisten van de geldende Europese norm (EN 14683:2019 + AC:2019).

Vele maskers die vandaag online worden aangeboden, worden onder normale omstandigheden niet vrijgegeven omdat de kwaliteit en efficiëntie niet kan worden gegarandeerd. Echter worden deze hedendaags wel toegelaten onder het “Alternative Test Protocol” (ATP).  Bij het ATP wordt enkel gekeken naar de resultaten voor Bacterial Filtration Efficiency (BFE) en Differential Pressure (ΔP). 

Het goede nieuws is dat onze beschermende maskers volledig voldoen aan de EN 14683:2019+AC2019 standaard en worden geclassificeerd als Class I type IIR maskers en niet enkel aan de beperkte ATP Test!  Dit betekent dat ze ook bijvoorbeeld in het operatie kwartier mogen worden gebruikt en de hoogste graad van bescherming bieden binnen de klasse van beschermende mondmaskers. 

De maskers aangeboden door certifiedmask.eu voldoen dus volledig aan de strengste eisen van de norm EN 14683:2019 + AC:2019.

De norm EN 14683:2019 + AC:2019 is de norm die de eisen bepaalt waaraan chirurgische maskers moeten voldoen.

Dit gebeurt op basis van vijf testparameters:

Onze 3-laagse beschermende mondmaskers voldoen dus aan de Europese norm voor maskers en aan de vereisten van de Europese reglementering inzake medische hulpmiddelen. 

Klik hier voor de link naar ons testrapport van Aitex.

Klik hier voor de link naar de site van het FAGG (Federaal Agentschap Geneesmiddelen en gezondheidszorg)

                     CE Mark for Masks EN14683:2019+AC:2019  Aitex Test Lab For CE certification mask, CE mondmaskers