Welkom op de webshop van Certifiedmask.eu, officieel CE erkende medische en niet-medische mondmaskers.

Zelfgemaakte en populaire mondmaskers zijn onveilig en helpen amper

Reeds eerder op het jaar hebben we de verschillen tussen medische en niet-medische mondmaskers aangehaald.  

Toen gaf de overheid nog geen instructies over het aangeraden type mondmasker.  We mochten zelfs zelfgemaakte mondmaskers of herbruikbare maskers dragen.  Op dit laatste thema komt de overheid nu terug en raadt ze aan enkel comfort-chirurgische of medische mondmaskers te dragen.  

Tevens de plastieken mondmaskers of face shields bieden onvoldoende bescherming voor de dragen en de personen er rond.  Face Shields zijn enkel toegelaten wanneer om medische reden een mondmasker niet haalbaar zou zijn. 

Verder heeft de Federale Overheidsdienst ook nog enkele tips. “Het is normaal dat je het gevoel hebt om minder lucht te hebben als je een mondmasker draagt. Het betekent dat het masker werkt. Doe daarom zeker geen zware inspanningen als je het masker draagt. En lees vooraf ook altijd de gebruiksaanwijzing, als die aanwezig is. Zo weet je meteen op welke manier je het masker moet dragen, of je het moet wassen voor eerste gebruik en voor welke leeftijden het geschikt is.”

Bestel nu uw Type 2R mondmaskers via https://www.certifiedmask.eu/collections/beschermende-mondmaskers-type2r/products/3-laagse-beschermende-mondmaskers-type2r

Voor meer info lees ook:  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201029_95885118