Welkom op de webshop van Certifiedmask.eu, officieel CE erkende medische en niet-medische mondmaskers.

Stoffen mondmaskers toch niet zo veilig als overheid beweert?

Meer en meer begint men zich bewust te worden van het feit dat stoffen/zelfgemaakte mondmaskers niemand bescherming bieden. De enige vorm van efficiënte mondmaskers zijn chirurgische mondmaskers en FFP2/FFP3 maskers.

In het Nieuwsblad staat het volgende te lezen:

Professor Productontwikkeling Jouke Verlinden van Universiteit Antwerpen, die zelf ook mondmaskers ontwerpt en produceert, begrijpt de keuze van het H. Hartziekenhuis. “Er zijn verschillende varianten van stoffen mondmaskers, maar die zijn niet allemaal even efficiënt in het tegenhouden van virusdeeltjes”, zegt Verlinden. “Chirurgische maskers worden uitvoerig getest en zijn er beter geschikt voor. Het is dus logisch dat een ziekenhuis daarvoor kiest. Zeker als ze zelf dergelijke maskers aanbieden aan bezoekers. Let wel, zowel stoffen als chirurgische maskers beschermen niet jezelf tegen het virus, maar andere personen in je nabijheid. Daarom is het in een publieke ruimte aangewezen om mond en neus te bedekken. Voor een gewone publieke ruimte volstaat doorgaans een stoffen masker, maar de keuze van een ziekenhuis voor chirurgische maskers is verdedigbaar.”

Certifiedmask​ kan zowel efficiënte en veilige chirurgische mondmaskers type2R en FFP2 maskers leveren. Kijk gerust op onze website: https://www.certifiedmask.eu/collections/beschermende-mondmaskers-type2r/products/3-laagse-beschermende-mondmaskers-type2r

Bescherm anderen en ook jezelf!

Bron naar het hele artikel: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201027_93052819