Welkom op de webshop van Certifiedmask.eu, officieel CE erkende medische en niet-medische mondmaskers.

Mondmasker en/of gelaatsscherm: Wat is nu het beste beschermmiddel?

Een mondmasker of face shield? Wat is nu het beste om u persoonlijk te beschermen? Hier gaan we vandaag even dieper op in. 
 
In alle geval zijn beide een mondmasker en een face shield handig wanneer de social distancing niet gewaarborgd kan worden. Het belangrijkste verschil tussen mondmaskers en face shields is dat een mondmasker acteert als een filter waarbij een gelaatsscherm geen
 
In alle geval zijn beide een mondmasker en een face shield handig wanneer de social distancing niet gewaarborgd kan worden. Het belangrijkste verschil tussen mondmaskers en face shields is dat een mondmasker acteert als een filter waarbij een gelaatsscherm geen filterende capaciteit heeft.
 
Echter net zoals bij mondmaskers bieden schermen ook het voordeel dat je minder makkelijk onbewust rechtstreeks aan uw gezicht zal komen met uw handen.
 
Een face shield correct dragen is in vele gevallen echter wel gemakkelijker, want bij een mondmasker komt wel degelijk een handleiding als je deze correct beschermend wenst te dragen. Hierover ook meer uitleg op de website van Certifiedmask.eu. MAAR indien correct gedragen, bieden mondmaskers dus een betere bescherming dan een face shield, ook al omdat een gelaatsscherm meer open ruimtes heeft dan een mondmasker.
 
Een gelaatsscherm zou de drager beter beschermen tegen spatten. Deels kan dit wel kloppen, want type1 en type2 mondmaskers zijn niet spatvast! Echter een Type2R mondmasker beschermt niet alleen tegen rondvliegende bacteriën, maar ook tegen spatten.
 
Samengevat: Indien correct gedragen, biedt een mondmasker meer bescherming als een gelaatsscherm, maar deze laatste kunnen zeker in bepaalde situaties ook hun nut hebben. Echter een mondmasker type2R is even spatvast als een face shield! In de zorg gebruik je best beide gecombineerd om optimaal beschermd te zijn.
 
#mondmaskers #beschermendmateriaal #covid19 #staysafe